Kontaktirajte nas: Telefon: 031-878-991 ali 041-575-600 / Email: info@isistemi.si / Kontaktni obrazec

Reševanje podatkov

Trdi diski shranijo ogromne količine podatkov, zato je reševanje podatkov dolgotrajno.

V primeru okvare trdega diska ali kakšnega drugega pomnilnega medija predvsem ohranite mirno kri. Vaši podatki bržkone niso izgubljeni, le težje jih bo pridobiti nazaj. V tem trenutku je vaš najboljši prijatelj strokovnjak za reševanje podatkov. Nikar se s popravilom ne ubadajte sami, saj lahko vsak nadaljnji poseg dodatno uniči podatke.
Vsekakor velja ob okvari trdega diska ostati miren in se ne prenagliti. Panično ukrepanje lahko trajno poškoduje vaše podatke. Strokovnjaki polagajo na srce, da nikar ne posegajte v elektroniko in mehaniko trdih diskov sami ali s pomočjo sicer tehnično nadarjenega soseda (beri: guruja). Ob zaznavi težav je zato najbolje kar takoj prenehati z uporabo medija.


Storitve ki jih opravljamo:
- reševanje in obnovo podatkov s pokvarjenih trdih diskov (trdi diski, SSD diski, zunanji diski)
- reševanje formatiranih trdih diskov,
- reševanje podatkov z diskov s sistemskimi napakami,
- reševanje podatkov iz RAID-sistemov,
- obnova pokvarjenih datotek ter podatkov,
- obnova podatkov s CD- ter DVD-medijev,
- reševanje podatkov s pomnilniških kartic,
- reševanje slik z digitalnih kamer,
- reševanje podatkov z USB ključev,
- obnovo pozabljenih in izgubljenih gesel in
- druge podatkovne storitve.


Pokličite nas na 031 878 991, 041 575 600 ali pišite na info@isistemi.si


Izgubljeni podatki:

Izgubljeni podatki so ena izmed najhuših stvari, ki vas lahko doleti pri delu z računalnikom. Stroja navadno ni težko nadomestiti, podatki pa so izgubljeni za vedno.


Obnova, obnavljanje podatkov:


Navadno se ta besedna zveza uporablja v povezavi z vračanjem podatkov iz varnostnih kopij (backup restore). Varnostne kopije so stvar, ki jo navadno nimamo kadar jih potrebujemo. Včasih so se cenene varnostne kopije delale kar na diskete, potem DVDje, danes se za tovrstne backupe uporabljajo v glavnem prenosni diski ali USBji.


Izgubljene slike:

Najpogostejša oblika izgubljenih podatkov so izgubljene fotografije. Kar je tudi povsem razumljivo. Digitalni fotoaprati so se izjemno razširili, hkrati pa so izpostavljeni največjim obremenitvam med vsemi elektronskimi napravami. Posledica so izgubljene slike. Enako velja tudi za mobilne telefone.

Restavriranje podatkov:

Restavriranje podatkov je strokoven izraz, ki ga uporabljamo pri reševanju podatkov iz okvarjenih medijev. Izhaja iz angleškega izraza za to dejavnost: data restore. 


Trdi disk


Trdi disk (angl.: hard disk drive - HDD, hard drive -HD, fixed disk drive),  je del osebnega računalnika (PC), ki se uporablja za shranjevanje podatkov in programov. Običajno je v računalnik že vgrajen, lahko pa ga dodamo tudi še kot zunanjo enoto (externi disk).  

Pokvarjen trdi disk

Trdi diski so v zadnjih letih vse bolj podvrženi okvaram. A ne po krivdi proizvajalcev, temveč nas samih, torej uporabnikov. S pojavom omrežij za izmenjavo datotek preko spleta (P-2-P) je začelo strmo naraščati tudi povprečno število okvar trdih diskov. Stvar je povsem logično razložljiva. 


Spominska kartica

Spominska kartica je mediji, ki se v zadnjem času vedno več uporablja. Z njimi so opremljeni digitalni fotoaparati, mobilni telefoni, kamere, droni itd. 


Pokvarjena spominska kartica

Zrkla fotoaparatov, kamer in kamkorderjev pridno iščejo zanimive motive in jih shranjujejo na pomnilniški medij - kartico ali vgrajeni trdi disk. Po vrnitvi pa nas čaka grdo presenečenje – fotografij in filmčkov s kartic ali trdega diska ni, ker je le-ta bodisi odpovedal bodisi je poškodovan. Sledi tišina, nato jok. Verjemite,  scenarij, ki se vse pogosteje pojavlja tudi pri nas. Čedalje večji pritiski na stroškovno učinkovitost proizvodnje in hiter razvoj so namreč pripeljali do tega, da so vsi izdelki, vključno s pomnilniškimi karticami in trdimi diski, vse slabše povprečne kakovosti.


USB ključ

USB ključ (USB flash drive) je majhen, lahek, robusten in priročen zunanji pomnilnik.

Pokvarjen USB ključ

USB ključi so ena izmed najbolj izpostavljenih elektronskih naprav. Običajno se prenašajo na vseh mogočih mestih, zato zelo pogosto prihaja do okvar, ki so največkrat povsem mehanske.